strami

Narancsos-csokis ajakír házilag

2022. április 20. 21:51 - sterc

 Hozzávalók: 

  • 6 g kókuszzsír
  • 2 g mandula olaj
  • 2 g méhviasz
  • 3 g étcsoki
  •  7 csepp narancs illóolaj

 

Elkészítés:

 

Ma egy kifejezetten egyszerű recepttel rukkolok elő, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne szükség egy kis előkészületre. Az alapanyagokon túl szükségünk lesz az ajakír tárolására használatos ún. ajakápolótokra. A fenti mennyiség 2 db ajakápoló készítéséhez lesz elég, ha az átlagos nagyságú dobozkát vesszük. Egyébként volt olyan, hogy egy nagyon jópofa macaron alakú kis tégelyre bukkantam, és abban tároltam ezt az ajakírt

 

Maga az elkészítés nagyon egyszerű, ugyanis az alapanyagokat vízfürdőn vagy esetleg mikróban együtt felolvasztjuk, de az illóolajat csak a legvégén adjuk hozzá. A legegyszerűbb egy picike kávéskanállal belekanalazni a még meleg masszát az ajakápolótokba úgy, hogy a teteje kicsit púposodhat is, majd hagyjuk megdermedni. A recept tulajdonképpen elronthatatlan, viszont nagy siker szokott lenni az ajándékozása hölgyeknek, főleg karácsony tájékán. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://strami.blog.hu/api/trackback/id/tr5117812689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása