strami

Apám

2022. június 27. 19:18 - sterc

Egy másik Univerzumban együtt nézzük a Marvel filmeket. Azon vitatkozunk, hogy Amerika Kapitány vagy Vasember a menőbb, de titkon azért tudjuk egymásról, hogy neked Fekete Özvegy, nekem pedig Thor tetszik. Az összes új Star Wars filmet megnéztük együtt a moziban. Egy alkalommal valaki azt hitte a barátnőd vagyok. Nagyot nevettünk, hiszen jobban megnézve minket, le sem tagadhatnánk, hogy rokonok vagyunk. Hiába a régi trilógiát láttad először, az újakat is imádod, nem bírlak meggyőzni, hogy teljesen gagyi. Mindjuk annyira nem, mint a legtöbb DC, azokat együtt fikázzuk.

Amikor kislány voltam, említetted, hogy egyszer elmennél egy tengeri, néhány hetes hajóútra, akkor eldöntöttem, hogy megajándékozlak vele a hatvanadik születésnapodon. Sajnos ez nem jött össze, de most gyűjtök, hogy a hetvenediken elmehess.

Megtanítottalak facebookozni és meghívtalak ncore-ra. A facebook nem nagyon érdekel, de néhány hét alatt letöltöttél többszáz gigabájt filmet. Remélem vissza is töltöd, mert nem akarom, hogy kidobjanak emiatt.

Ebben az univerzumban úgy neveltél, hogy bármire képes vagyok, amit csak szeretnék. Hálás vagyok érte, hogy soha egy szemernyi kétséged sem volt felőle, hogy érek annyit, mint bárki más, és önálló, erős személyiséget neveltél, aki elérheti, amire vágyik.

Amikor ötven évesen haldokoltál, hiába szerettelek, hiába álltunk közel, nem bírtalak gyakran látogatni. Egyszerűen nem ment. Nem voltál mér önmagad. Nem tudom, hogy a sors kegyessége vagy inkább a kegyetlensége, hogy nem voltál tudatában már a körülötted zajló eseményeknek. A Rekviem egy álomért filmben van egy nagyon szomorú jelenet. Nagyjából az a lényege, hogy minden tönkremegy, a főszereplők élete romokban. A lány és a fiú telefonon beszélgetnek, és sírva ígérik meg egymásnak, hogy hamarosan találkoznak, mindezt úgy, hogy mindketten tudják, erre semmi esély. Hasonló játszódott le anyu és köztem, beszéltük, hogy majd megyek haza, de nem mentem. Nem tudtam.

Miután meghaltál, visszatérő álmom volt, hogy péntekenként vársz rám a pályaudvaron, de nem megyek, és hiába vársz. Pedig én ott vagyok, te nem vársz rám többé.

Egy másik dimenzióban megismered a leendő férjem, a találkozás ugyan kissé kínos, de neki ugyanolyan lelkesen magyarázod az acél minőségének betűs besorolását, mint ahogy nekem is állandóan. A diplomaosztómra a fél rokonságot meghívod, pedig megbeszéltük, hogy csak magunk leszünk. Nagyon büszke vagy rám, és én ettől annyira lelkes, mint soha. A diplomám a te álmod legalább annyira, mint az enyém, ha nem jobban. Hogy te büszke vagy rám, az egyik legfontosabb mozgatórugóm. Amikor eljön az ideje az oltárhoz kísérsz, és sok boldogságot kívánsz. Amikor megtudod, hogy ikerunokáid lesznek, te vagy a legboldogabb ember a világon. Újra plafonig érő karácsonyfát állítasz télen, hiszen megígérted, hogy így teszel, ha újra gyerekzsivaj hallatszik. Először csak ringatod őket, de amikor eljön az ideje betűket és számokat tanítasz nekik. Látod őket felnőni, ahogy engem is.

Egy párhuzamos dimenzióban még mindig együtt nézzük a Marvel filmeket.

 

Szólj hozzá!
Címkék: sztori

"Kinek van szüksége anyáknapjára!?"

2022. június 06. 20:33 - sterc

avagy két szösszenet a gyerekeimtől

No. 1.: A hét éves ikerfiaim kitalálták, hogy nekem nincs szükségem anyáknapjára, mindezt pedig így tálalták, szinte felváltva mondták:

-Anya, neked semmi szükséged anyáknapjára, mert te mindig olyan vidám vagy! Azokat az anyukákat kell felvidítani, akik szomorúak, de hát te annyira boldog vagy velünk!

No. 2.:  A hét éves fiamnak magyarázom, hogy ne álljon szóba idegenekkel. Mondtam neki, hogy az apukája vagy én fogok elmenni érte mindig, és ha mégsem, akkor esetleg beszéljünk meg egy jelszót. Aki azt nem tudja, azt biztosan nem én küldtem.  Erre ő:

-De anya, és mennyi időt adjak rá szerinted, hogy kitalálja a jelszót, tíz percet adhatok neki, hogy rájöjjön?

Szólj hozzá!
Címkék: sztori

LEGO Ninjago Kai's Fire Dragon EVO és LEGO Superheroes Batmobil: The Penguin Chase készletek

2022. június 03. 21:10 - sterc

 

20220603_200158.jpg20220603_195303.jpg

 

 

 

 

 

 

 

20220602_143409.jpg

Néhány éve, még gyesen lévő anyukakánt regisztráltam néhány terméktesztelős oldalra. Ezeknek jellemzőjük, hogy jelentkezel bizonyos teszt projektekre, és ha beleillesz abba a profilba, amit ők keresnek, és beleférsz a létszámba, akkor ingyen kapsz termékmintát, cserébe pedig értékelni kell a terméket, esetleg amennyiben elégedett az ember, a közösségi média felületein posztol vagy véleményeket ír. Néha csak 100, de sokszor akár 500 kiválasztott is van. Kb. 6 éve vagyok tag a trnd oldalon, és azóta tesztelhettem Cien testápolót, Vintage festéket, Perwoll folyékony mosószert, Lupilu popistörlőt, Flora margarint, PreVital macskaeledelt, és legutóbb ezt a két csodás LEGO készletet élvezhettük a gyerekekkel. Illetve egyéb cégen/lehetőségen keresztül már rizst és öko mosószert is tesztelhettem. Sőt, egy alkalommal ismerős jutott be, aki tudott adni nekem is a mintákból.

img_20211122_190841_211.jpgreceived_1266226830151021.jpeg nevtelen.png

 

 

LEGO Ninjago Kai's Fire Dragon EVO 

20220602_192058.jpg

Korhatár: A LEGO-ra írt 6+ korhatár teljesen reális. A hét éves fiú ikreimmel raktuk ki, és ugyan tapasztalt legósok, de sikerült egyedül kirakni, és a türelmük, figyelmük is kitartott végig.

Időigény: Körülbelül 2 óra kirakni egy hét évesnek, ha nem siet különösebben.

Nehézség: A korhatárnak megfelelő a nehézsége.

Élmény: Nagyon jópofa játék, a drón képes kisebb elemet kilőni, ezt különösen élvezik a gyerekek.

20220603_064054.jpg

Összegzés: Élvezhető, pont elegendő nehézségű feladat egy hét évesnek, akik ebben a korban különösen szeretik a sárkányos játékokat, habár kedvenc elem volt a lövésre képes drón is. Ebben az életkorban nagyon jó ajándék, én szoktam szülinapi zsúrra is vinni ajándékba hasonló készleteket. Egy LEGO-val az ember sose lő mellé.

20220603_205852_1.jpg

 

LEGO Superheroes Batmobil: The Penguin Chase

20220603_064319.jpg

Érdekes volt ezt a készletet megkapni pont azután nem sokkal, hogy az összes régi és új Batman filmet, némelyiket sokadszorra újranéztem. Éppen a legjobbkor!

A Ninjago készletet aznap este összeraktuk, amikor érkezett, viszont a Batmobil másnapra maradt. A gyermekeimnek szünet volt, de sajnos nekem dolgozni kellett mennem, és nagyon szerettem volna, ha megvárnak vele a gyerekek, de annyira szerették volna, hogy megengedtem, hogy egyedül álljanka neki, habár a férjem otthon volt, és szükség is volt a segítségére. Ennél a készletnél a gyerekek, és az ő elmondására hagyatkoztam.

Korhatár: Az előző készletnél valamivel nehezebb, 8+ besorolást kapott, ami egyébként teljesen hihető, ugyanis valamivel összetettebb a másiknál, de azért bőven élvezhető a hét éves korosztálynak is.

Időigény: A hét éves gyerekek három órát szántak rá, de kétszer egy órára segíteni kellett nekik a férjem elmondása szerint, ugyanis nem volt egyszerű rájönni, hogy a nagyon hasonló, sok kis fekete rész közül pontosan melyiket kell megtalálni, illetve a képeken a szürke és a fekete között nem mindig látták a különbséget.

Nehézség: A korhatár besorolásnak megfelelő.

Élmény: Nagyon élvezték összerakni, és játszani is szeretnek vele. Ez az autó is képes kilőni magából tüskét, illetve felszerelhetők rá kék lángcsóvák, amikkel nagyon jól néz ki.

20220603_204849.jpg

Összegzés: Nagyon elfogult vagyok a szuperhős cuccokkal, így alapvetően előnyből indul ez a készlet. De valljuk be, egy Batmobil csakis menő lehet. Nekem nagyon tetszik, és a gyerekeimnek is.

A Ninjago készletet az 5-8 éves, a Batmobilt pedig a 7-10 éves korosztálynak ajánlom szívből! A LEGO sosem tartozott a legolcsóbb játékok közé, viszont ha az ár/érték arányt nézzük, akkor mindenképp megéri, hiszen értékálló, és bármelyik másik játéknál tartósabb.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása