strami

Száraz sampon készítése házilag

2022. április 14. 09:52 - sterc

Most induló rovatomban otthon elkészíthető natúr-kozmetikumokat fogok bemutatni. Nagy előnyük, hogy általában nagyon olcsón össze lehet hozni őket, teljesen bőrbarátok, és mivel általában az alapanyagok nagyobb kiszerelésben vagy valamilyen hulladékmentes formában is kaphatóak, kifejezetten környezetbarátok is. Arra gondoltam, hogy először egy nagyon egyszerű recepttel rukkolok elő.

 

 

Hozzávalók:

 

  • étkezési keményítő
  • fehér rizsliszt
  • jó minőségű cukrozatlan holland kakaópor (elhagyható)
  • illóolaj (elhagyható)
  • sószóró

 

szarazsampon_1_kep.jpg

 

Elkészítés: 

A legpraktikusabb, ha egy nagyobb méretű, nagyobb lyukakkal rendelkező sószórót szerzünk be (kb. 200 ft). Ebbe ugyanolyan arányban kanalazunk keményítőt és fehér rizslisztet. Nekem a 3-3 teáskanál mennyiség közel 3 éve kitart. Ha sötétebb a hajad, inkább az illat kedvéért kiegészítheted néhány csipet kakaóporral, aki nagyon világos hajú, ő vagy csak nagyon keveset használjon, vagy hagyja el. Ha valaki nagyon igényli az illatot, az tehet a keverékbe néhány csepp illóolajat is, de az enyém kifejezetten kellemes az egy kis kakaóporos verzióval is. Mindenképp valami egyszerűbb, lágyabb illatot használjatok, és tényleg csak pár cseppet. A levendula, esetleg a vadnarancs megfelelő lehet. A sószórót az első használat előtt jól összerázzuk. Különösebben nem igényel extra tárolási módot. Az enyém a fürdőszobaszekrényben van. Gyakorlatilag olyan 200 forintos áron elkészíthető ez a mennyiség a bolti 1000-1500 ft-os árhoz képest.

Használata:

Ez a por nem helyettesíti a rendszeres hajmosást, de például ha reggel szerettél volna hajat mosni, vagy elaludtál, esetleg ritkítani szeretnéd a hajmosások számát, vagy csak sietsz aznap, amikor meg kellene mosnod a hajad, akkor néhány perc alatt sokat javíthatsz a frizurán vele.
Választékonként haladva a hajtövek közelébe kell szórni némi port, de nem kell nagyon precízen, csak nagyjából jusson mindenhova. Ezután kicsit belemasszírozzuk a fejbőr közelében az anyagot a hajtövekbe, majd várunk néhány percet. Ezután egy sűrű fogú hajkefével jól átfésüljük a hajunkat, kicsit kirázzuk a felesleges port. Nem állítom, hogy ezzel a teljes frissen mosott hatást el lehet érni, de azt viszont bizonyossággal állítom, hogy szükség esetén nyerhető néhány nap, kevésbé látszik a zsírosodás.
szarazsampon_2_kep.png
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://strami.blog.hu/api/trackback/id/tr6717807845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása