strami

Mosható egészségügyi betétek - Bizarr vagy forradalmi újítás

2017. augusztus 04. 15:22 - sterc

2015 tavaszán születtek meg ikrefiaim. Mosható pelenkát kezdtünk használni.. Ennek kapcsán ismrekedtem meg a mosható melltartó- és mosható női egészségügyi betétekkel. 

Úgy alakult, hogy mostanában több barátnőm is megtalált a témával kapcsolatban, több ismerős nevét is megláttam, amint különböző fórumokon segítséget kér, ezért arra gondoltam, hogy rendszerezem a témában elérhető információkat, és megosztom a tapasztalatokat a Soproni Mosható Pelenka Klub keretein belül egy alkalommal. Az ennek kapcsán összegyűjtött adatokat egy blogbejegyzésben is leírom, ami szintén hiánypótló lehet.

A mosható betét környezetkímélő...
Egy kisbaba míg szobatiszta lesz, kb. 1 tonna veszélyes hulladékot termel. A női betétek, tamponok ettől a mennyiségtől ugyan elmaradnak, de azért éveken át mégis jelentős. 

A mosható betét olcsó...
Az eldobható termékek megvásárlásával a pénzüket úgy költjük, hogy az szemétté válik, nem hasznosítható újra, többszáz év alatt bomlik le. Egy mosható betét elsőránézésre nem tűnik olcsónak, de fajtától függően évekig használhatjuk. Egy jó minőségű orvosi szilikon kehely 10 évig használható.

A mosható betét vegyszermentes...
Valamiért a tamponra/eldobható betétekre nem kötelező a gyártónak a termékben lévő vegyi anyagokat feltüntetnie. Természetesen létezik minőségbiztosítás, minden veszélyes anyag határértéken belül van, de a különböző forrásokból származó veszélyes anyagok összeadódhatnak, ráadásul a nyálkahártyákról jól felszívódnak. 

A mosható betét kényelmes, természetes...
Az eldobható betét anyaga nem szellőzik, bőrirritációt, arra hajlamosoknál ekcémát okozhat. A mosható betétek egy olyan speciális vízzáró réteggel vannak ellátva, amely a nedvességet nem engedi át, de légáteresztő.
A tampon a hüvelyben tartja a vért, de az ott lévő vegyi anyagok és vér érintkezik a hüvely falával, ott megváltoztatva a pH értéket. A nedvességet elvonja a hüvelytől, így kényelmetlenné is válhat. A hüvelyi fertőzések előfordulása mosható betét mellett ritkább, egyesek a menstruációs lerövidüléséről, a görcsök csökkenéséről számoltak be. (Aki nem kedveli a betétet, erre az intimkehely megoldás lehet, de ez meghaladja jelen iromány terjedelmét.)

A mosható betét legtöbbször természetes anyagokból készül...
A legtöbb készítő törekszik a természetes anyagok használatára. Egy jó mosható betét érzésre olyan, mintha csak bugyit hordanál, jóval kényelmesebb. Az eldobható betétben a vér az ott lévő zselével reakcióba lép, bomlik, kellemetlen szaga lehet, mosható betéttel ez is elkerülhető.

A mosható betétek mosása/tárolása egyszerű...
A betétek kezelése egyszerű. Használat után hideg vízzel kissé kiöblítve a többi szennyessel együtt mosható általában 40, időnként 60 fokon. Házon kívül nedvességzáró kis neszesszerekben tarthatjuk őket, amelyek anyaga általában PUL, ez a nedvességet, szagokat nem engedi át, ellenben szellőzik annyira, hogy nem büdösödik be, akár 1 nap alatt sem.

A mosható betétek nagyon szép designnal készülnek...

 20280697_478092282562520_2754830584942140200_o_1.jpg


Összefoglalva egy természetesebb, vegyszermentes, kényelmes, környezetkímélő és hosszútávon pénztárcabarát megoldást jelenthet a mosható betétek használata, amellett, hogy nem járnak extrém plusz munkával

Saját tapasztalatból írom, hogy érdemes több készítő művét is kipróbálni, akár 1-2 valószínűleg megfelelő méretben is, mert sokféle anyagból készülnek, sokféle méretben. A méret hasonló lehet a korábban használt eldobható betétéhez, de még így is lehetnek különbségek. Nem mindegy az alkat, a bugyi vastagsága sem, a vérzés erősségét is figyelembe kell vennünk. Másra van szükségünk, ha kiegészítő megoldást keresünk, vagy ha folyamatosan ezt használnánk. Létezik tanga fazon is.
Többféle tisztasági betét is készül, ezeknél általában 1-3 réteg anyag van összevarra vízzáró nélkül, de készülnek többeknél már vele is. Az egészségügyi betétek szintén többféle rétegszámmal készülhetnek, de ezek egy plusz vízzáró réteggel is el vannak látva.
A bőrrel érintkező rész is többféle lehet: Többen előszeretettel használnak bébiplüsst, mert puha, de másoknál műszálas, akár nedves érzést kelt vagy meleg. A frottír is szuperkényelmes, de bizonyos esetekben ez is meleg lehet., bekeményedhet az anyag több mosás után.  A bambusz természetes, kellemes, puha érzés, habár előállítása ekkora ipari mennyiségekben nem feltétlenül környezetbarát. Bambuszból is sokféle anyag előállítható. A bőrrel érintkező organikus bambuszvelúr gyorsabban szárad, kényelmes, természetes, a nedvszívó anyagként használatos bambusz fleece viszont nagy nedvszívású, és pont ezért
lassan szárad. Talán a legtermészetesebb érzést a pamutvászon adja, nekem személyes kedvencem, de előfordul frottír, pamutflanel, és úgy általában a pamut minden formája, minky, mikrokord is. A belső, nedvszívó anyag tulajdonképpen bármi lehet, bambusz, pamut, kender, sőt, műszál is. A műszálas anyagok lehetnek nagyon jó nedvszívók, többször természetes anyagot módosítanak az előállításukhoz, azonban a arra érzékenyeknél okozhat problémákat, náluk a 100% természetes anyagok viselése javasolt. 
A vízzáró réteg a legtöbbeknél PUL vagy PUR, ami egy nagyon vékony filmszerűműanyag réteg valamilyen anyagra fújva, majd rászárítva, ez az anyag légáteresztő, de a nedvességet benntartja. A PUL réteg után egy plusz dekor réteg is rögzítésre kerül, mert a PUL anyag nagyon csúszik a bugyin önmagában. Az egyik magyar márka, Emilla PES+TPU anyagot használ, amely búvárruha alapanyag. A szárnyakon patentok vannak, ennek segítségével rögzíthető a betét. Olvastam róla, hogy házi készítésű betéteknél előfordul tépőzár használata is, mert bizonyos tevékenységek, pl. biciklizés kényelmetlen lehet a patentok miatt. 

Láthatjuk tehát, hogy saját igényeinket kell figyelembe vennünk, több készítőt érdemes megkeresni, lehetséges, hogy elsőre nem találjuk meg a legmegfelelőbbet.

A mosható női betéteknek rendkívül pozitív hatásai vannak, habár érdemes az intimkehely használatát is fontolóra venni. Az intimkelyhek fajtáiról itt nem szeretnék írni, de fontosnak tartom elmondani, hogy közülük sem mindegy, hogy milyen méretűt, milyen anyagút, mekkora űrtartalmút választunk. Erről több info itt: Intimkehely/tölcsér és mosibetét kérdések és válaszok

Szerettem volna kicsit feltérképezni a magyar piacot mosibetét téren. Sorra veszem a magyar készítőket. Jelzem, hogy mi az, amit magam is próbáltam. Próbálok valamennyire szubjektív maradni, de nyilván benne lesz a saját véleményem is. Elsősorban a pozitívumokat fogom hangsúlyozni, abszolút nem szeretném kritizálni ezeket a termékeket, mert úgy ahogy más dolgokban, ebben is ízlések és pofonok dolga, hogy ki melyik anyagot/designt preferálja. Szerintem széles a paletta, és nagyon sok szép, jó minőségű betét vásárolható.
Az árak tájékoztató jellegűek, a készítők részéről bármikor lehet módosítás. A kisebb szám egy vékony, egyszerű tisztasági betét, a magasabb szám egy vastag éjszakai betét ára hozzávetőlegesen. Az esélyegyenlőség nevében ABC sorrendben haladok, és néhány szempont fix lesz minden készítő esetében.

Nekem kisebb csalódást azért okozott, hogy nagyon kevés készítőnek van korrekt honlapja vagy Facebook oldala. Tény, hogy egy webshop fenntartása igen költséges, de egy weboldal vagy Facebook oldal sem pénzbe sem túl sok időbe nem kerül. Kissé az is zavaró, hogy ha van is a készítőnek ilyen oldala, nem megfelelő az információmennyiség. Ehhez az előadáshoz szerettem volna megfelelő és elegendő információt gyűjteni, de ezeket a saját oldalakról a legtöbb esetben nem sikerült megszereznem. Rengeteg órát a kapcsolattartásra szántam, amelyet, például én, ha vásárlóként kutatok, biztosan nem szántam volna erre, hanem egyszerűen attól vásárolok, akinél megtalálom az infókat. Az érzésem az, hogy ezzel a legtöbbkészítő elégedett így, van elég munkája, de azért nekem továbbra is hiányérzetet okoz, és ugyan a megfelelő körökben ugyan ismerik a márkákat nagyjából, a termék további népszerűsítése hulladékcsökkentő/környezetvédő/egészségmegőrző csoportokban elmarad

Amore

18527569_1315702771862074_9083081471259198737_n.jpg

19984102_1367850149980669_3230258015954503342_o.jpg

20139992_1377403292358688_4322075025558251722_n.jpg

20257978_1377403325692018_8541269428701490424_n.jpg

20228996_1377403382358679_422403928834010730_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook oldal: https://www.facebook.com/amorebetet/

Ár: 600-1600 ft

Felhasznált anyagok (testtől a fehérnemű irányába haladva: A testtel érintkező rész pamut/biopamut interlock, vagy pamut jersey, ezalatt a nedvszívó mag pamut frottír, pamutvászon, bambusz polár/vagy ZORB, majd PUL és dekoranyag

Személyes megjegyzések: A mosható női betétek a készítő fő terméke. A saját honlap hiány egyáltalán nem zavaró, mert a facebook oldalról elérhető egy táblázat, amelyen minden szükséges információ elérhető (árak, anyagok, méretek, stb.) A facebook oldalon látható képekkel összevetve teljesen egyértelművé válnak az információk, ráadásul azonnal vihető darabok vannak a csimotapelenka.hu oldalon. Fontosnak tartom elmondani, hogy Móré Ágnes, nemcsak a potenciális vevőkkel, hanem a konkurenciával és a saját maguknak otthon varrni akaró nőtársakkal is segítőkész és korrekt. Igyekezett táblázatba foglalni az elérhető márkákat és a főbb információkat. Betétkibeszélős és varrós facebook csoportja méltán népszerű. (Mosható női betét kérdezz-felelek (varrás, mosás, fajták) Nálam ez hatalmas plusz pontot jelent emberileg. Blogot is ír a témában, érdemes beleolvasni. Vásárlásomkor a termékek számlával, leírással, apró ajándékkal érkeztek. Azt is kiemelném, hogy az Amore betétek tényleg gyönyörűek. Tudom, hogy ez szubjektív, de nekem ezek a legszebbek!

Anita: 

12671740_976801362407618_8285413987872027584_o.jpg12841378_967354673352287_3490033210290767082_o.jpg

 

 

 

 

 

 

Facebbok oldal: https://www.facebook.com/Anita-mosható-betétek-és-baba-holmik-765225600231863/?fref=ts

Ár: 600-1500 ft

Anyagok: A bőrrel érintkező rész pamutvászon, kérésre pamutflanel, a nedvszívó mag pamutfrottír, PUL. 

Személyes tapasztalat:  A készítő, Szombatiné Csontos Anita a facebook oldal mellett zárt csoporton keresztül értékesít: Anita mosható intim betétei, valamint Meska bolt is rendelkezésre áll:  https://www.meska.hu/Shop/index/12459
Eddig Anita munkásságát nem ismertem. A kutatómunkám egy késői szakaszában találtam rá, addigra a többiekről a legtöbb információt megszereztem, jelen bejegyzés elkészültéiig nem sikerült elérnem, és sajnos a facebook oldalról és csoportból sem sikerült pontosabb információkat kiderítenem az árakról és az anyagokról. Az viszont érdekesség, hogy eddig csak saját részre készített betéteknél találkoztam tépőzáras verzióval, és úgy tűnik Anita ezzel is dolgozik, ami néhány fórumos visszajelzés alapján sokat bicikliző hölgyknek nagyon jó megoldást jelenthet. A képeken a betétek nagyon csinosak.

Emilla:

20280697_478092282562520_2754830584942140200_o.jpg

Webshop: emilla.me

Ár: 1600-3800 ft

Felhasznált anyagok (testtől a fehérnemű irányába haladva): A bőrrel pamutvászon, pamutflanel, minkey, pamutjersey, bambuszvelúr, pamut mikrokord vagy bambuszflanel, sőt, újabban ananászvászon érintkezhet. A nedvszívó anyagok természetesek, a készítő igyekszik bio, főleg pamut anyagokkal dolgozni. Érdekesség, hogy a nedvességzáró itt nem PUL/PUR, hanem valamiféle búvárruha alapanyag (PES+TPU) A forgalmazó szerint ez az anyag rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkezik. Szellőzik, de strapabíró és nedvességálló. (minden anyag bevizsgált ökotex és gots anyag.

214279.jpg

419800.jpg503776.jpg513726.jpg

Személyes megjegyzések: Az Emilla webshopot Csete Mónika üzemelteti. Sok évvel ezelőtt egyedül fogott neki a varrásnak, de emellett a vásárlókkal való kapcsolattartást sem hanyagolta el soha. A betéteket nagymamájáról nevezte el, akinek ötlete alapján építette vállalkozását.  Mára egy egész kis birodalmat épített, egyedül nem is győzi, többen bedolgoznak neki. A siker alapja mindig egy jó termék, de a kiváló marketing és kommunikáció ma elengedhetetlen. Az Emilla termékeket szabadalom védi. Szerintem nagyon jó ötlet Mónikától, hogy a webshopban számos egyéb menstruációs kelléket is árul. Megtalálható nála többféle intimkehely, vehetünk a webshopban ún. női szirmokat (akit érdekel mi ez a kis okos találmány, ami a betét közepére vezeti a vért vagy akár 1-1 csepp vért fel tud fogni tampon vagy kelyhe mellett, katt IDE), mosható arctisztító korongot, kehelyalátétet is. Nagyon üdítő tapasztalat, hogy Mónika kérésre mindig ssegít választani a jó minőségű kelyhek és mosható betétek között.
Mónika az Intimkehely/tölcsér és mosibetét kérdések és válaszok csoport egyik Adminja is, ahol egy rendkívül segítőkész csapat várja az érdeklődőket. Ugyan a csoport kapcsolata az Emillával Mónika személye miatt vitathatatlan, mégsem zavaró, mert más készítők is jelen lehetnek, egyéb terméket is lehet ajánlani, nem szorosan kapcsolódó kérdéseket is ki lehet beszélni. Az 
Mónika több nemzetközi csatornán keresztül is kapott visszajelzéseket, hogy rekordokat döntöget a betétek vékonyságát illetően. Egy ismert angol vloggernek, aki tapasztalt a témában vadtagság vékonyság tekintetében a top5-ös listáján szerepel, európaiként egyedül. A videót az érdeklődők megtekinthetik ITT. A webshop gyönyörű, áttekinthető, profi. azonnal elvihető darabok vannak. Kiemelném, hogy rengeteg kategória és alkategória van méretek alapján. Ez egyrészt nagyon jó, mert tényleg kb. centiméterre kitalálhatjuk, hogy melyik szélesség-hosszúság-vastagság válik be számunkra, de nehézség olyan szempontból, egy érdeklődő elveszhet a részletekben. Felmerül a kérdés, hogy valóban szükséges-e ennyi méret, hiszen egy-két centiméter nem biztos, hogy ennyit számít. Ha az ember rászána az időt, természetesen ki lehet igazodni, de elsőre kicsit bonyolultnak tűnik a rendszer. Érdekesség, hogy a minta itt a test felőli részen található. 
Személyes tapasztalatom is azt mutatja hogy nagyon segítőkész az Emilla csapata, a betétek pedig tény, hogy a legdrágábbak a magyar piacon, de olyan magas minőséget képviselnek, amelyre érdemes költeni. Saját betéteim közül mondhatom, hogy a legkellemesebb anyaga az Emilla betéteimnek van. A termékek számlával, korrekt csomagolásban, leírással, apró üzenettel, ajándékkal érkeztek. A betétek kényelmük miatt a kedvenceim között vannak. Kiváló szakmai tapasztalatával jelen munka elkészültét is segítette, termékeket ajánlott csoportunkban bemutatásra, majd nyereményjátékra.

Erázs varázsműhely:

15977830_844173862390461_7917479906778222728_n.jpg

15977564_841241932683654_1069210014555759009_n.jpgWebshop/weboldal: nincs, zárt facebook csoporton keresztül

Ár: 450-1550 ft

Anyagok a testtől a fehérnemű felé haladva: frottír, plüss, pamut anyag - nedvszívó rétegek - PUL- dekor pamut

16832317_866656216808892_932361204191758949_n.jpg

 

 

 

 

Személyes tapasztalat: Az értékesítés zárt Facebook csoporton belül történik, amely szerintem nem a legjobb megoldás, így gyakorlatilag csak egy szűk, ezeken a körökben jártas vásárlók találnak rá. Erázs varázsműhely
Nagy pirospont jár viszont azért, mert a zárt csoportba belépve a megfelelő albumban minden információ megtalálható képekkel. (árak, használat, anyagok, előnyök, stb.). A készítő, Kovácsné Urbán Erika munkái a Meskán is elérhető:  http://www.meska.hu/Shop/index/22495
Saját vásárlói tapasztalatom nincs, betétjét élőben nem láttam, de a képek alapján nagyon szépek.

 

Gagnes:

17309636_1014107282056941_9087650142630140076_n.jpg

Facebook oldal: https://www.facebook.com/mbgagnes/

Ár: 1200-2000 ft

Anyagok: A test felőli rész egyfalas pamut vagy rugalmas frottír, kérésre dekorvászon, ezalatt is pamut a fő nedvszívó mag, alatta a nedvességzáró PUL réteg, majd pamut dekor anyag

20247722_1111094255691576_1939104081910778531_o.jpgSzemélyes tapasztalat: A készítő, Garamvölgyi Ágnes tapasztalt, régi márkanév a piacon. Sajnos a Facebook oldalán és a zárt csoportban (Mosható Betét Gagnes) sem találtam információt a felhasznált anyagokra, árakra nézve, ezért az előadás és blogbejegyzés megszerkesztéséhez  megkerestem a készítőt, mert szerettem volna róla is, mint mindenki másról korrekt információkat átadni. Ezt egyáltalán nem bántam meg, és így, hogy az információ eljutott hozzám, valószínűleg fogok is vásárolni tőle. A készítő, egy nagyon kedves és segítőkész kisiparos anyuka, Garamvölgyi Ágnes, aki 9 éve lehet, hogy még az anyagiak miatt kezdett alkotásba, de beszélgetésünk alapján világossá vált számomra, hogy a fő motivációja jelenleg a nők segítése abban, hogy egy kényelmesebb és egészségesebb alternatívát is megismerjenek az eldobható betétek helyett. Ági nagyon kedves és segítőkész tájékoztatást nyújtott az általa használt anyagokról.
A betétek 9 év tapasztalata alapján, a lehető legvékonyabb anyagokból készülnek a kényelemért, 5 féle méretben kaphatóak. Az erősebb vérzéshez inkább a védőgátas verziót ajánlja, amely szintén metalálható a kínálatban. Fontosnak tartotta elmondani, hogy többféle anyaggal kísérletezett korábban, például bambusszal is, de ennek pozitív tulajdonságait kevésbé tartotta kihasználhatónak, mint a pamutét. Ági emellett gyönyörűséges szütyőket, táskákat varr. Érdemes körülnézni nála. Számla minden esetben kiállításra kerül. A másik, amire nem is számítottam, Ági azonnal felajánlotta, hogy az előadásra küld néhány betétet ajándékba, hogy megmutathassam az érdeklődőknek. Felajánlottam, hogy használat nélkül visszaküldöm neki vagy állom a postát, de ezeket nem fogadta el, ezek mind nagy jószívűségről és segíteni akarásról adnak számot. Sajnos logisztikai hiba miatt nem jutott el hozzám a csomag időben, de itt teszek ígéretet, hogy a következő alkalommal az ő munkáit is megmutatom a mosható pelenka klubunkban, vagy az érdeklődő ismerőseimnek.. :(
Érdemes figyelni a névre, mert sokan a Gangesz szóra asszociálnak, holott a név Gagnes, ami a G.Ágnes névből (Garamvölgyi Ágnes) ered. 
Összefoglalva egy nagyon kedves készítőtől vásárolhatunk vékony, tehát kényelmes betéteket szuper anyagokból, habár kicsit nehéz rátalálni a termékekre, de ha sikerül, a készítő mindenben segít.

Holdnővér: 

2014-11-22-10-22-46.jpg

2014-11-22-19-04-24.jpgWeboldal: https://moshatobetetek.com/

Ár: 600-1800 ft

Anyagok a bőrtől a fehérnemű felé haladva: flanell/frottír/bébiplüss - nedvességzáró rész (pamut és növényi rost keveréke - PUR - választható dekor

Személyes tapasztalat: A honlap átgondolt, sok információval. Az árak, méretek, általános tájékoztató korrekt.  Sajnos a felhasznált anyagokat hiába kerestem. Személyes kapcsolatfelvételnél  azonban a készítő, Bojtár- Tóth Mónika készséges volt. A készítő tapasztalt, kedves. A rendeléssel, termékkel kapcsolatban nincs tapasztalatom.

KiddyLizzy:

20622070_1619299331427932_1488174607118307985_n.jpg

19598499_1619299334761265_2665321142595963177_n.jpg20664427_1623591077665424_8321500357020173923_n.jpgFacebook oldal: https://www.facebook.com/KiddyLizzy-235525253482371/?fref=ts

Ár: 1050-2450 ft

Anyagok: pamut jersey - flanel/pamut frottír/zorb - polár/mikropolár

Személyes tapasztalat: A készítő, Barát-Farkas Erzsébet Napsugár elsősorban baba- és gyermekruhákat varr. Munkásságáról korábban nem hallottam, sajnos a blogbejegyzés már elkészült, mikor egy betétvarrós csoportban felfigyeltem rá, így ez a rész később került a cikkbe. Mosható női betéteket elmondása alapján nagyon szeret varrni, a nagyobb munkákból megmaradt anyagokat is fel tudja használni így. Nagyon érdekes megoldást választott a nedvességzáró rész kialakításához. A mosható pelenkázás világából egyeseknek ismerős lehet, hogy a polár anyagok bizonyos vastagságban a megfelelő körülmények között a maximális légáteresztés mellett a nedvességet benn tartják. Tudtommal külföldön többen használják a technológiát intimbetétek varrásához is. Mindenesetre engem kíváncsivá tett.

Nita baby: 

10629865_764917183571274_764189537749932330_n.jpg10561694_764917016904624_691679439122566476_n.jpg11703161_944309902298667_1884363999078839730_n.jpg11745426_952054658190858_5614151690074557461_n.jpg1535647_764916960237963_4406518773447327984_n.jpgWebshop: http://nitababy.superwebaruhaz.hu/mama-termekek-k64543

Ár: 650-1700 ft

Anyagok a bőrtől a fehérnemű felé haladva: Bébi plüss - nedvszívó mag (bébiplüss vagy dupla falas frottír, vagy bambusz frottír - PUL- pamutvászon dekor

Személyes tapasztalat: A webshop sajnos elég semmitmondó, csupán néhány tisztasági betét elérhető. Kohl Krisztina, a készítő elsősorban megrendelésre dolgozik, ráadásul nem is a betétek, inkább a mosható pelenka a fő profilja, viszont egy tájékoztató, vagy néhány minta termék a webshopban kellemes meglepetést okozott volna. Sajnos a Facebook oldalára belépve sem tudtam meg többet, itt talán még egyszerűbb lenne információt közölni. Nita baby mosható pelenkák baba és gyermek ruházat. Kérésemre Kriszta nagyon szép írásos tájékoztatót küldött, kár, hogy a webshopból vagy Facebook oldalról nem elérhető.
A Nita baby betéteket nem próbáltam, de többször rendeltem egyéb dolgokat Krisztától. Általánosságban elmondhatom, hogy szépen dolgozik, gyorsan, nagyon kedves, és szerintem olcsó is. Számlát minden esetben küldött.  Sajnos egy kisebb gondom volt anyagminőséggel, de sikerült megbeszélni, szóval segítőkészségben nincs hiány. Magától Krisztától tudom, hogy egy nagyon jó kis webshop van születőben.

Norka

17504550_1297967706957002_1795552433474796858_o.jpg17632099_1297967773623662_4415887868988480801_o.jpgFacebook oldal https://www.facebook.com/Norkapelenka/

Ár: 800-1600 ft

Anyagok a bőrtől a fehérnemű felé haladva: bébiplüss -  a mag változó anyagokból (pamut) - PUR - designer pamutvászon dekor

Személyes tapasztalat: Sajnos sem a hivatalos Facebook oldalról, sem a zárt, Norka színes világa- egyedi ruha és mosható pelenka csoportból nem derül ki sok információ a Norka mosható betétekről, habár tény, hogy Nógrádi Krisztinának nem ez a fő profilja, rengeteg fajta mosható pelenkát, és nagyon szép gyermekruhákat varr. Megkeresésemre viszont hamar és kedvesen válaszolt, kedvezményes vásárlási lehetőséget is ajánlott a klubunk tagjainak. Saját tapasztalatom a betéttel kapcsolatban nincs. Néhány betét felellhető a pelenkaland.hu webáruházban, korrekt leírással.

Puppee:

15192614_1364961546847357_8838012348790901900_n.jpg

Facebook oldal: https://www.facebook.com/puppee.hu/

Árak: 900-1800 ft

Anyagok a bőrtől a fehérnemű felé haladva: pamutjersey - bopamut zorb, kender - PUL

Személyes tapasztalat: A Facebook oldalon a termék fel van tüntetve, de az anyagokra rá kellett kérdezni, ez egy picit azért hiányérzet, de a válasz hamar érkezett. Valamint mikor megtudták miért kérdezem, azonnal felajánlották a segítségüket. A Facebook oldalról a bolt menüpont alatt készletről vásárolhatunk.
A betéttel kapcsolatban személyes tapasztalatom nincs, de nem tűnik rossznak az anyagok alapján, a design nagyon egyszerű, letisztult.
Mosható pelenkás tapasztalatok alapján Puppee-ék nagyon összeszedettek. Kevesebb, de a lehető legjobban tökéletesített termékeket árulnak. Itt nagyon szépen igazolódik a "Kevesebb, néha több" közhely. Ha nagyon sok valakinél a termék, az néha a minőség rovására mehet a véleményem szerint. Összességében: egyszer kipróbálom, az tuti!

Rony varrományai:

20614143_1500363960052001_2074999271_n.jpg

Weboldal/websop: Nincs. Az értékesítés TITKOS! csoporton belül történik. 

Ár: 400-1600

Anyagok a bőrtől a fehérnemű felé haladva: pamutflanellel vagy pamut poló anyag, kérésre  plüss - frottír mag - PUL- pamutvászon

 

20561924_1500364133385317_1649251604_n.jpg20561904_1500364256718638_1248460638_n.jpgSzemélyes tapasztalat: Nagyon meglepődtem, amikor sorra vettem a készítőket, és egy titkos, vagyis számomra nem elérhető csoportra (nem) bukkantam. Ezt nagyon furcsállottam, hiszen azt gondolná az ember, hogy egy eladó érdeke az, hogy rátaláljanak a vevők. Azért sikerült elérnem Nagy Veronikát, akinek személyében egy nagyon kedves embert ismertem meg. Elmesélte, hogy nem ez a fő profilja, ruhákat, pelusokat, kiegészítőket varr, és a gyermekei mellett a csoportjában elegendő megrendelése érkezik, talán kapacitása sem lenne többre. Betéteket megrendelésre csak varr. Aki kipróbálná, érdemes felkutatnia Ronyt, szerintem nem bánja meg. :) Ha kislányom lenne, biztosan varratnék ruhát a kislányomnak is ugyanis gyönyörűek kaphatóak nála.

Timo Design:

20157580_1566456020032330_5877032334338206027_o.jpg20157797_1566456033365662_8231254715480408175_o.jpg20451913_1582999261711339_4047401869609422063_o.jpg20507316_1582999201711345_620818554698791842_o.jpg20507686_1582999168378015_933381244833794489_o.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook oldal: https://www.facebook.com/timodesign13/

Ár: 975-2100 ft

Anyag: mikrofrottír/pamutjersey/bébiplüss/pamutvászon - a nedvszívó mag anyaga nem derült ki számomra (talán később pótlom) - PUL

Személyes tapasztalat: A Facebook oldal korrekt, az album leírásban megtaláltam a felhasznált anyagokat, de az egyes betétek képeinél nem derül ki, hogy amit épp nézünk melyik fajta. A készítőnek nem ez a fő terméke. Itt is tartozik az eladóhoz egy zárt Facebook csoport: Timo Design
Még nem vásároltam a készítőtől, így saját tapasztalatom nincs, de a képek alapján nagyon szépek a betétek. Készletről azonnal vihető darabok, korrekt leírásokkal a pelenkaland.hu webáruházban is kaphatóak.

Tündesz: 

20150527_161944.jpg20150215_134119.jpgvc3a9dc591gc3a1tas.jpg20150802_110146.jpg

Weboldal: https://tundesz.com/

Ár: 650-1800 ft

Anyagok a bőrtől a fehérnemű felé: pamut bébiplüss - pamutfrottír, bambusz vagy zorb választható - PUL - dekor

Személyes tapasztalat: A készítő, Szegedi Tünde honlapján rengeteg információ található. A személyes bemutatkozó és blog még személyesebbé teszi az olvasói légkört. Az árak, méretek, anyagok pontosan vannak feltüntetve, sokféle anyagból választhatunk, a rendelés menete egyértelmű. Az ő oldala szerintem nagyon jó példa arra, hogy egy nem webshopos, azonnal vihető darabos megoldás is lehet jól működő és informatív. Emberileg újabb plusz pont azért, hogy a varrási segédlettel segít azoknak, akik otthon szeretnének maguknak varrni. Talán a magyarok közül elsőként készített védőgátas betétet. Nekem mindig jó élményként jut eszembe, hogy tőle vettem az első néhány betétet, ami aztán másfél évig ki is szolgált. Illetve, szolgálnak tovább is, de nyárra kicsit melegnek találtam a betéteket, így vásároltam más fajtákat is. Facebook csoport itt is rendelkezésre áll: Női Mosható Betétek - Tündesz :) 
Facebook oldal: https://www.facebook.com/T%C3%BCndesz-707824302712419/?ref=ts&fref=ts

Várrva varrtságok:

20374231_1275520689242666_4938684816290231231_n.jpg

Weboldal/webshop: nincs, az értékesítés zárt csoporton belül történik

Ár: 650-1800 ft

Anyagok a bőrtől a fehérnemű felé haladva: bambuszfrottír/pamutfrottír/bébiplüss - nedvszívó - PUR

20431477_1275520705909331_2804048622133286740_n.jpg20479852_1280362402091828_4292292442892459176_n.jpg20526245_1280362458758489_7855354963945891120_n.jpg20597255_1280362365425165_1331365685247839424_n.jpg

 

 

 

Személyes tapasztalat: Korábban többször utaltam rá, hogy a zárt csoportos megoldás nekem kissé furcsa, de Juhászné Korányi Szilvia, a készítő mégis ezt a megoldást választotta.. A zárt Várva varrtságok csoportba hamar beengedtek, majd a rögzített bejegyzés olvasásakor kellemes csalódásként ért, hogy már olvashatóak a termékleírások, árakkal, anyagösszetétellel. A fő termék nem a női betét. Saját tapasztalatom a termékkel nincs. Meska bolt is rendelkezésre áll:

Yeyeworks: 

tavim.jpg

Webshop: http://www.yeyeworks.hu/

Ár: 880-1800ft

Anyagok a bőrtől a fehérnemű felé haladva: Öko-tex minősítésű bambuszfrottír - pamutflanel vagy bambuszfrottír - PUL - designer pamut dekoros jersey

 

turkizsegxs.jpgfolkl.jpgretrol.jpgSzemélyes tapasztalat: Ennyire szépen kidolgozott ötletes honlapot tényleg csak néhány készítőnél látunk. Minden információval, azonnal vihető darabokkal nagyon kellemessé teszi a vásárlást. Nem ez a fő termék, de ez fel sem tűnik az embernek, minden terméknél korrekt a leírás. A megvásárolt csomagban is található leírás, útmutató. 
A betétek nagyon szépek, kiváló az anyagminőség. A bambusz rendkívüli nedvszívással rendelkezik, talán akkorával, amelyet ki sem tudunk használni. Ha muszáj negatívumot írnom, akkor az az, hogy a bambusz száradási ideje hosszú, ezért egy cikluson belül nem biztos, hogy többször tudjuk használni. A kommunikációval, rendeléssel, csomagolással minden rendben volt. A termék kényelmes, szuper minőségű.

3ME:

20369046_514023805599432_6040412948246566887_o.jpg

Webshophttp://3me.hu/

Ár: 1100-2000 ft

Anyagok: 100% ökopamut - pamut/bambusz/kender vagy pamut mag - PUL

ejszakai_20betet-228x228.png

normal_betet_katica-228x228.pngtanga_betet_narancs-228x228.pngSzemélyes tapasztalat: A márkanévvel egyre gyakrabban találkozni a mosható pelenkás és alternatív csoportokban, de én egyelőre nem vásároltam terméket. Nálam plusz pont, hogy van megfelelően megszerkesztett webshop, korrekt információkkal, az árak, felhasznált anyagok jól le vannak írva. A felhasznált anyagok pontosítása végett kerestem meg a készítőt, Németh Emesét. Itt tényleg csak leheletnyi volt a hiányérzetem. Elmondta, hogy ő a többiekkel ellentétben a PUL alá már nem varr dekorpamutot. Szerinte erre nincs is szükség, hiszen kiváló minőségű PUL-t használ, amely nem csúszik el a bugyin. Talán annyi kritikát megengedhetek magamnak, hogy szerintem a honlapra nem a legszebb képek kerültek fel. Valószínűleg a látószög rossz, de sajnos néhány képen úgy látszik, mintha el lenne varrva a betét, holott a Facebook oldalon tisztán látszik milyen szépek. A blogbejegyzés írása után nem sokkal a webshopban cserélődtek a képek jóval szerencsésebbekre, szebbekre. Lehetőségem nyílt tapintani is Emese munkát, szépek, finom, puhák. A márkához Facebook oldal is tartozik: 3ME mosható Pelenkák és Betétek. Emesét zárt csoportban is utolérhetitek: 3ME klubb

 

 

Végül kiemelem, ami a korábbiakból is látható, hogy nagyon széles a paletta. A választásnál fontos átgondolnunk, hogy milyen anyagokban érezzük jól magunkat, mekkora, milyen vastag és hány darab betétre van szükségünk, még így is valószínűleg több készítő műveiből válogathatunk. 

Magyarországon rendelés útján még elérhetőek betétek az aliexpressről vagy hasonló kínai oldalról rendelve is betét. Ezek minősége változó, nekem is van, néhányszáz forint volt. Igazából kényelmes is, 2 baj van vele: Nem lehet pontosan tudni milyen anyagból készült, illetve az alsó PUL réteg alatt nincs még egy réteg pamut, ami nem a design hiányát jelenti, hanem, hogy a PUL rész van a bugyin, így hajlamos csúszkálni. Sok kínai betét (az enyém nem ilyen) polár szárazontartóval van bevonva, ami megnehezíti a nedvszívást, ráadásul műszálas, habár később száraz érzetet kelt.  A teljesen biztonságos, vegyi anyagoktól mentes termék érdekében a megbízható, leinformálható magyar készítők termékeit ajánlom.

Természetesen rengeteg fajta külföldi betét is létezik, manapság annyira azért nem lehetetlen hozzájutni. Erről is elmondható, hogy változó lehet a minőség. számos kisiparos foglalkozik betétvarrással, és a mosható pelenkában jártasaknak több ismerős márka is feltűnhet: pl. Bluberry, ImseVimse, Charlie Banana...  

Végezetül néhánykülönlegesség, csak, hogy lássuk ilyen is van: horgolt/kötött betétek :)

20229395_10212283241449029_3704162975147351507_n.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://strami.blog.hu/api/trackback/id/tr2512708250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.