strami

Hogyan álljunk neki a mosható pelenkázásnak?

2017. október 11. 14:59 - sterc

Mosható pelenkázás vol02

14500350_323158968055853_3421297127557997920_o.jpg

Két nagyon egyszerű, de mindenképp kiemelendő információval kezdenék. Rengeteg olyan kérdéssel találkoztam már, hogy ilyen sokféle pelenka közül milyet vegyek és mennyit. Sajnos ezt egyszerűen megválaszolni nem lehet. Minden baba más és minden háztartásnak is különböző  lehetőségei vannak.Vannak babák, akik sokat pisilnek, vannak, akik nem. Vannak, akik gyorsan pisilnek, vannak, akik lassan. Nyilván itt életkori sajátosságok is szerepet játszanak. Vannak husisabb, combosabb vagy ducibb babák. Rájuk mind más fazon fog illeni, és nagyon nehéz megmondani előre, hogy melyik. A babák bőrének érzékenysége az egyes mosószerekre vagy anyagokra is eltérő természetesen.

Sokan kertes házban laknak, ahol van helye száradni a pelusoknak, másoknak kis helyen kell ezt megoldania. Akinek sok helye van, megengedhet magának néhány olyan természetes anyagot is, aminek hosszú a száradási ideje. Van, aki az egyszerűbb megoldások híve, mások inkább a szépségre vagy olcsóbb megoldásokra törekednek.

Az egyes pelenkarendszerek kiválasztásánál megnyilvánulhatnak indítékaink is. Például teljesen más módszert fog választani, akinek elsősorban anyagi megfontolásai vannak, vagy akit elsősorban a környezetvédelem érdekel. Megint egy speciális kategória, ha valaki csak természetes anyagokat és környezetbarát mosószereket kíván használni.

A fent leírtakból az következik, hogy mivel vannak előre nem látható tényezők is, nagyon nehéz megmondani egy pelenkáról, hogy megfelelő lesz-e számunkra. Az sem véletlen, hogy a legtöbb mosható pelenkát használó háztartásban nem egyféle pelenka van. Érdemes többfélét kipróbálni, és a megfelelőkből később többet beszerezni, a nem megfelelőkön pedig a használt piacon túladni, ami meglepően jól működik.

pelenka.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: környezet
süti beállítások módosítása